DNVGL.se

Schysst elhandel

Logotypen för certifieringen "Schysst elhandel" är klar. Fyra företag står i startgroparna för att sätta igång med piloten för att certifiera sig.

TEST!

Logotypen för certifieringen "Schysst elhandel" är klar. Fyra företag står i startgroparna för att sätta igång med piloten för att certifiera sig. Nu är bollen i rullning med andra ord.

Energiföretagens arbete med att ta fram en certifiering av elhandlarnas säljaktiviteter går nu in i  en slutspurt i och med att loggan för "Schysst elhandel" blivit godkänd och genom att fyra medlemsföretag påbörjar certifieringsprocessen ihop med företaget DNV GL. Det är EoN, Mälarenergi, Karlstad energi och Tranås energi som ingår i den pilot som syftar till att säkerställa certifieringsföretagets arbetssätt och undersöka vilka utmaningar elhandelsföretaget ställs inför för att uppnå kraven i certifieringen.

Citat DNV GL - Stefan Psajd (ex.vis hur de ser på sitt uppdrag)

När de fyra blivit certifierade är det dags för alla övriga elhandlare som vill certifiera sig, att anmäla intresse. Vi hoppas att denna process kan starta till sommaren.

 - Äntligen ser vi frukten av det stora arbete som utförts med hjälp av branschen och som nu resulterat i ett handfast verktyg. Genom certifieringen kan vi skapa en insikt hos kunderna om att det finns aktörer som är seriösa och inte bara följer regelverk men är beredda att gå ett steg längre för att säkerställa att kunderna känner sig nöjda och trygga med sitt elinköp, säger Catherine Lillo ansvarig för slutkundsmarknad el på Energiföretagen Sverige.

Kontakta oss

Mer information?

Ja, tack!

Redo för certifiering?

Offertförfrågan

Fler tjänster: